De dirigente

De dirigente

DE DIRIGENTE

Marcella van der Heijde - Keijzer (1990) studeerde muziektherapie (2012) aan de Hogeschool Leiden. Tijdens deze studie volgde zij koordirectie lessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon door de éénjarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht te volgen.

In 2018 sloot Marcella, met een mooi examenconcert met medewerking van het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest, haar studie koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek af. Momenteel studeert ze harmonie/fanfare orkestdirectie bij Hardy Mertens aan het Fontys in Tilburg.

 

Naast Chordanova dirigeert Marcella ook Vocaal Ensemble Treble & Bass uit Oosterhout. Buiten haar vaste koren wordt ze regelmatig gevraagd als dirigent/repetitor voor verschillende projecten met koor en/of orkest. Zo dirigeerde zij in 2018 koor en orkest tijdens Magic of the Movies 2 (filmmuziek) in het Diligentia Theater in Den Haag en in 2019 dirigeerde ze Chordanova, het Oosterhouts Symfonie Orkest, solisten en projectzangers tijdens de uitvoering van de Carmina Burana. Ook was zij als koorrepetitor betrokken bij het project 75 jaar bevrijding Gilze-Rijen met uitvoeringen op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

Naast haar werk als dirigent is Marcella sinds 2014 werkzaam als muziektherapeut in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam en als docent voor de opleiding Vaktherapie Muziek aan de Hogeschool Leiden.


Meer informatie over Marcella: www.conmoto-muziek.nl