De dirigente

De dirigente

DE DIRIGENTE

Marcella van der Heijde (1990)

In 2012 voltooide Marcella haar studie muziektherapie aan de Hogeschool Leiden. Tijdens haar studie volgde zij koordirectielessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

In 2014 nam zij actief deel aan de Kurt Thomas Cursus in de groep voor koor en instrumentaal ensemble. In 2015 rondde zij de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht cum laude af. Naast haar grote passie voor koren, heeft zij dit jaar ook meerdere keren als dirigent mogen deelnemen aan masterclasses symfonie orkest dirigeren. Momenteel studeert Marcella koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek.

Marcella is naast dirigent van  Gemengd koor Chordanova (Oosterhout) ook dirigent bij Vocaal Ensemble Treble & Bass (Oosterhout) en Christelijk Gemengd koor Zanglust (Pernis-Rotterdam). Buiten haar vaste koren wordt Marcella regelmatig gevraagd als repetitor voor verschillende (koor)projecten. En naast haar werk als dirigent is Marcella als muziektherapeut werkzaam in haar eigen praktijk (www.conmoto-muziektherapie.nl) en in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. 

                     "Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek". (H.C. Andersen)