De dirigente

De dirigente

DE DIRIGENTE

Marcella van der Heijde-Keijzer (1990)
studeerde muziektherapie (2012) aan de Hogeschool Leiden.

Tijdens deze studie volgde zij ook koordirectielessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2018 sloot Marcella, met een mooi examenconcert waaraan het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest meewerkten, haar studie koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek af. Momenteel studeert ze harmonie en fanfare orkestdirectie bij Hardy Mertens op het Fontys in Tilburg.

 

Marcella is momenteel de vaste dirigent van Gemengd Zangkoor Chordanova en Vocaal Ensemble Treble & Bass, beide in Oosterhout. Buiten haar vaste koren wordt zij regelmatig gevraagd als dirigent/repetitor voor verschillende projecten met koor en/of orkest. Zo dirigeerde zij in 2018 koor en orkest tijdens Magic of the Movies 2 in het Diligentia Theater in Den Haag. In 2019 dirigeerde ze de Carmina Burana van Orff met symfonie orkest, solisten en koor (Chordanova & Friends) in Theater de Bussel in Oosterhout. Ook was zij als koorrepetitor betrokken bij het project 75 jaar Bevrijding Gilze-Rijen met uitvoeringen op de Vliegbasis Gilze-Rijen.

 

Naast haar werk als dirigent is Marcella sinds 2014 werkzaam als muziektherapeut in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam en als (freelance) docent voor de opleiding Vaktherapie Muziek verbonden aan de Hogeschool Leiden.
Meer informatie over Marcella: www.conmoto-muziek.nl