De begeleider

De begeleider

DE BEGELEIDER

 

 

De naam Leon Schenkels is onlosmakelijk verbonden met Chordanova. In 1989 richtte hij het koor op en hij stond er als dirigent 17 jaar lang voor.  In mei 2006 droeg hij de directie over aan een nieuwe dirigent, maar de banden met het koor bleven bestaan.

Als vaste pianobegeleider ondersteunt Leon ‘zijn’ Chordanova sindsdien tijdens repetities en uitvoeringen. In het dagelijks leven was hij jarenlang als pianodocent verbonden aan H19 Centrum voor de Kunsten.

Tegenwoordig geniet hij van meer vrije tijd, maar pianospelen blijft een belangrijke tijdsbesteding.  Diverse koren kunnen op hem rekenen als het op begeleiding aankomt.

 

 

 

 

Joep Moonen

 

Joep Moonen is ook begeleider geweest van Chordanova. Tegenwoordig wordt heel af en toe nog wel eens een beroep gedaan op Joep. Daarnaast heeft deze pianist zeker nog meer pijlen op zijn boog. Hij woont tegenwoordig in Oosterhout en is in Utrecht geboren en getogen.  Had zijn onderwijsopleiding aan de kweekschool in Zeist en speelde toen reeds cabaret in de Utrechtse werfkelders. Vanaf z’n negende jaar begeleidde hij zijn vader, toen een bekwaam tenor, in operette-aria’s en het klassieke liedrepertoire.

Joep studeerde piano bij Job Wilderbeek en Theo Bies. In 1981 rondde hij deze studie af met het behalen van het staatsexamen piano. Later studeerde hij nog aan het Brabants Conservatorium, Joep is een veel gevraagd begeleider voor koren en solisten en maakte een groot aantal buitenlandse concertreizen.

Als muzikaal begeleider is hij ook verbonden geweest aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Tevens is hij een aantal jaren vaste begeleider van het Westlands Mannenkoor geweest en begeleide hij ook het Westlands Dameskoor. Wij zullen graag op incidentele wijze gebruik willen blijven maken van deze geweldenaar.