Chordanova

  

Het koor

Chordanova is een 30 jaar jong gemengd koor met een mooie stemverdeling van 15 sopranen, 15 Alten, 9 Tenoren en 8 bassen. We doen ons best per jaar zo’n 4 a 5 uitvoeringen te geven waarbij we streven naar een sterk wisselend repertoire per uitvoering maar wel thematisch ingedeeld. Zo blijven onze concerten elke keer weer verrassend en trekken hierdoor mede door onze kwaliteit altijd aardig volle zalen. Ook hier zorgen we waar mogelijk voor een gezellige nazit waardoor ieder Chordanova concert  wel een feestje mag worden genoemd.

Wilt u nader kennismaken met Chordanova? Kom eens luisteren op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het Activiteitencentrum Dommelbergen, Arkendonk 90 in Oosterhout. Voor het aannemen van nieuwe leden is alleen nog plaats wanneer het onze harmonie versterkt.

 

 

Chordanova is een koor dat graag kwalitatief goede optredens geeft. Plezier beleven aan het zingen is het voornaamste uitgangspunt. Dat daarnaast de sociale ontmoeting van minstens evenveel belang is, mag blijken uit het succes van diverse koorfeesten en buitenlandse reizen.

Naast de eigen concerten wordt Chordanova ook met regelmaat en zelden tevergeefs gevraagd deel te nemen aan de optredens van collega amateurverenigingen uit Oosterhout.

  

Bijgaande foto is genomen tijdens een optreden in de Koorkerk in Middelburg tijdens VOLkoren.

  Foto Hans Tieman

Het bestuur

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Nico de Voogt Voorzitter
06 50213609
voorzitter@chordanova.nl


Secretaris
Annemieke Huijbregts
Weerdestein 61
4901 CL Oosterhout nb
telefoon 06 30411100
e-mail...

Lees verder
De dirigente

De dirigente

DE DIRIGENTE


Marcella van der Heijde-Keijzer (1990)
studeerde muziektherapie (2012) aan de Hogeschool Leiden.
Tijdens deze studie volgde zij ook koordirectielessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master...

Lees verder
De begeleider

De begeleider

DE BEGELEIDER


De naam Leon Schenkels is onlosmakelijk verbonden met Chordanova. In 1989 richtte hij het koor op en hij stond er als dirigent 17 jaar lang voor. In mei 2006 droeg hij de directie over aan een nieuwe dirigent, maar de banden met het koor bleven bestaan.
Als vaste...

Lees verder
de repetities

de repetities

De repetities
Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur
voorlopig in de grote zaal van Theater De Bussel in OosterhoutDeze foto's zijn door Robbert-Jan Herrmann op 18 september 2014 achter het repetitiegebouw genomen. Wat u...

Lees verder
Het repertoire

Het repertoire

Het repertoire
Het repertoire van Chordanova is zeer divers. Liederen uit de Russisch-orthodoxe liturgie worden met net zoveel liefde en plezier gezongen als populair klassieke werken, musical- en popsongs, religieuze liederen en volksliedjes uit diverse landen. En dat alles in maar liefst 9 talen!

Lees verder